Üzemeltető: Blogger.

Arcápolás | La Roche Posay Toleriane Ultra Fluide arckrém teszt

DSC00195
Végre-végre visszatértem, már nagyon hiányzott a blogolás! :) A pár napos eltűnés oka egy költözés volt, de úgy néz ki végre (majdnem) minden a helyére került, így lett időm a blogra is. Külön öröm, hogy ismét tudok természetes fényben fotózni a belső udvaron, a mai bejegyzés főszereplője lett ennek első áldozata... Lássuk is!
DSC00199
A krémecske még a L'oreal Blogger Dayen került a szeretetcsomagunkba, aminek nagyon örültem, hiszen eddig kb. két dolgot próbáltam a márkától - egy 50 faktoros naptejet, és régebben a zsíros bőrömre az Effaclar habzó géljét.

A Toleriane Ultra Fluid krém nagy újdonsága, hogy hermetikus lezárórendszerrel rendelkezik, azaz semmiféle szennyeződés nem tud bejutni a krémbe. A kiszerelése pumpás, így nem kell belenyúlkálni sem, és a flakonban egy zsákocskában van maga a krém - ami a használattal megegyezően szűkül folyamatosan, így biztosítva nekünk hogy kinyerhessük az utolsó cseppeket is és pontosan láthassuk, hogy mennyi is fogyott belőle. Nem tartalmaz tartósítószert, parabént, illatanyagot, alkoholt, sem színezőanyagot. Bőrnyugtató hatása van, és minden bőrtípusra ajánlott - sőt, még a szem környékére is kenhetünk belőle.
DSC00197
Itt jól látható, ahogyan a használattal egyetemben szűkül a zsákocska

40 ml a tubus űrtartalma, maga a krém pedig a nevéhez hűen vizes állagú, illatmentes és nagyon könnyű. Nekem általában két pumpálásnyi kell ahhoz, hogy a teljes arcomat be tudjam kenni vele. Tényleg nyugtató hatása van, az itt-ott előbukkanó piros foltokat szépen lehúzza, és a könnyed állagának köszönhetően hamar beszívja a bőr. A használata után puha és selymes lesz az arcom és a szemem környéke is, viszont azt vettem észre, hogy borzasztóan fénylik tőle a bőröm, és nem tudom miért, hiszen alapból szárazságra hajlamos az arcom - az orrom pedig úgy úgy fénylik tőle, mint egy diszkógömb. A bőrömhöz érve nincs zsíros érzet, és mégis fénylek, úgyhogy nálam csak ez az egyetlen negatívuma a krémnek.
DSC00200
Összetevőket tekintve egy sor hidratáló anyag van beletuszkolva, többek között az összetevőlista közepe felé egy sheafából készült zsírt is találhatunk, amelyben bőven találhatóak antioxidánsok, nem mellesleg puhítja és hidratálja is a bőrt. Az összetevőlistát végigböngészve tényleg nincs benne semmiféle káros anyag, így tényleg bátran ajánlom a legérzékenyebb bőrűeknek is.

Összességében szerintem egy szuper választás lehet azoknak az érzékeny bőrűeknek, akik nehezen találnak maguknak krémet a sok ártalmas és káros összetevő vagy illatanyag miatt, hiszen ebben a krémben egy sincs, és manapság nehéz ilyen terméket találni a polcokon. Viszonylag hosszú ideig is elég, én hónapok óta használom, és kb a negyede fogyott még el, így ár-érték és kiszerelés arányban is teljesen megfelelő.

Beszerezhetőség: Gyógyszertárak, patikák, pontos árat viszont sajnos nem tudok mondani, így ha esetleg valaki tudja, írja meg!

(A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolja a tesztben leírt véleményemet.)