Üzemeltető: Blogger.

A hamis sminktermékek veszélyei az interneten - avagy 1.500 Ft-ért ólommal teli rúzst tessék!

borítónak
A mai bejegyzés témája egy kicsit személyesebb lesz, és annyira coming out, hogy nem bírom magamban tartani - egyszerűen felháborít, ami ezzel kapcsolatban folyik. Rengeteg hamisítvány rohangál az interneten, lett / légyen bármilyen márkáról is szó, én viszont ma a sminktermékekekre szeretném helyezni a hangsúlyt, és felhívni a figyelmet a hamis termékek vásárlásának veszélyeire.

Vegyük pl a MAC-et, ami egy ismert és szeretett high-end, azaz minőségi és drágább márka.  Tudvalevő, hogy csak online, vagy a szakboltokon keresztül lehet hozzájutni - ennek köszönhető, hogy az internet tele van hamisítványokkal: 1.500 Ft-ért árult rúzsok, kontúrceruzák, paletták amik sosem léteztek, és mindezt az eladó lányok úgy prezentálják neked, mintha éppen életed üzletét készülnéd megkötni, hogy 5.900 Ft helyett veszel egy olyan árnyalatú "Mac rúzst", ami  soha nem is létezett. Tömegével árulják őket, persze azt kifelejtve, hogy replika, és mik lehetnek ennek a hátulütői - rengetegen pedig meg is veszik.
De jó, lehet rendelni is... no comment.

 Kérdezhetnétek, hogy akkor most itt mi a baj? Hamisítás mindig is létezett, és létezni fog fog, amíg élünk. De belegondolt bárki is abba a ténybe, hogy fogalma sincs az ember lányának tulajdonképpen, hogy az adott fake sminktermékben amit megvesz, mi van? Ad hozzá neki bárki összetevőlistát, tudja ellenőrizni, hogy ha esetleg egy hatalmas vörös gennyedző seb van a száján, akkor az mitől történt? Vállal az eladó lányok közül bárki felelősséget érte, ha ne adj isten a kórházban köt ki az illető? És ez ami engem személy szerint a legjobban bosszant, hogy ebbe senki, de senki nem gondol bele, és ezek a lányok vígan árusítják éveken keresztül huszasával a hamis termékeket, és mindig lesz aki megveszi... Holott nem egy internetes cikk szól arról, hogy miket találtak ezekben a hamis termékekben, és milyen allergiás reakciókat váltottak ki a vásárlókon. Másrészt a hamis termékek árusítása és forgalma illegális tevékenységnek minősül.
 Kinek ér ez meg annyit, hogy kockára tegye a saját egészségét? Nem jobb érzés egy eredetit kézben tartani, összekuporgatni rá a pénzt, akár fémszázasokban? Miért jobb ezeknek a lányoknak felkenni az ajkukra valamit, amit ugyan 1.500 Ft-ért vett, de fogalma sincs honnan van, mi van benne, és miből készült? És akik ezt árulják, hol marad a lelkiismeret és a becsületesség? Fel sem hívják rá a vevők figyelmét, hogy mik lehetnek ennek az esetleges kockázatai, sőt, fogalmuk sincs róla, nem is akarják tudni, hiszen minek azt, amíg öt darab 1.500 Ft-os replika eladásával 7.500 Ft üti a markukat...  Nyilván nem engedhet meg magának mindenki egy MAC / Chanel rúzst, főleg nem amíg nincs saját fizetése (és sok lány / nő még utána sem), de nem jobb ilyenkor ebbe beletörődni, vagy esetleg beletörődni, de összekuporgatni a pénzt vágyaid tárgyára?

Az alábbiakban komment nélkül prezentálnám az internet hazai szegletéből származó hirdetéseket. A képek kattintásra nagyítódnak. Nem szerettem volna személyiségi jogokat sérteni, így a lányok profilját / teljes nevét kitakartam - íme, a teljesség igénye nélkül a képek:
És ha ez esetleg nem lenne elég meggyőző, részlet egy beszélgetésből, a lány szavai aki ezeket a hamisítványokat árulja, érdemes megnézni a hozzáállást:

"Ne lássunk már rémeket, komolyan mondom, ne mond nekem, hogy minden kozmetikum ami a piacon létezik le van ellenőrizve és ha le is van akkor az nem tartalmaz nyomokban káros dolgokat. Mert én tudom, hogy olyan kozmetikum nem létezik.Olyan mélyen egyikünk sem lát bele, hogy mi ezt halandó, egyszerű emberek meg tudjuk állapítani. És nagyon sokan nem tehetik meg, hogy eredeti MAC rúzst vegyenek és engem ez az ötlet vezérelt, hogy elérhetővé tudom tenni kicsit ezt a "MAC érzést", és azért merem árulni, mert nekem is van. Nem mellesleg akkora nagy hasznom nincs rajta."



Nem sikerült meggyőzni arról, hogy amit csinál, egyrészt törvényellenes, másrészt mások egészségét veszélyezteti, köszöni szépen, ő jól elvan azzal, hogy beszed 1.500 Ft-ot egy hamis, ellenőrizetlen termékért cserébe, és ezzel biztosítja a szerinte "Mac érzést".

Rengeteg cikk kering az interneten arról, hogy mit tartalmazhatnak ezek a hamis sminktermékek, az ólomtól kezdve a higanyon át mindenféle fémig....fincsi, ugye?




Egy szó mint száz, bármilyen kozmetikumot vesztek, megbízható helyről, szakboltból / drogériából / hivatalos oldalról tegyétek, főleg ha az egészségetekre és a bőrötökre is szeretnétek vigyázni! Itthon  a Krémmánia zsibvására még viszonylag megbízható forrás a megunt Mac termékek bezsebelésére, de természetesen ott sem árt vigyázni! Nagyon jó dolog egy-egy minőségibb sminkterméket birtokolni, de nem ilyen áron. Nem ciki, ha nincs az embernek pénze egy több ezres rúzsra, az viszont már igen, ha egy bevizsgálatlan helyről,  ismeretlen összetevőkkel rendelkező terméket vesz helyette! Manapság már nem csak a drogériából lehet jó (és kevésbé jó, mert természetesen ott sem tökéletes minden) minőségű termékeket venni, gyakorlatilag bármelyik külföldi márkához hozzájuthatunk percek alatt jó áron a  rengeteg webshopnak köszönhetően, arról nem beszélve, hogy hány dupe-ja (hasonló kihozott termék) van ezeknek a luxuskozmetikumoknak, gyakorlatilag bármelyik Mac rúzs színét megtalálhatjuk egy másik márka kínálatában töredékáron - természetesen ez a minőséget nem biztosítja mellé.

Ez a "kis szösszenet" csak az én személyes véleményemet tükrözi, de nagyon szívesen elolvasom a kommentekben a ti véleményeteket is a dologról, akár egyetértetek velem, akár nem - cserébe viszont kultúrált véleménnyilvánítással tiszteljetek meg kérlek! Köszönöm szépen. :)